Geluiden CV-systeem

Geluiden uit het verwarmingssyteem kunnen vervelend zijn. Lees hier hoe je veel van deze geluiden zelf weg kan krijgen.

De meest voorkomende geluiden zijn:

 


Tikkende/knappende geluiden uit de verwarmingsleidingen.

Uitzetting verwarmingsleidingOorzaak: Deze geluiden hebben te maken met uitzetting van cv-leidingen. Dit gebeurt vooral bij grote temperatuur verschillen. Als het toestel de hele nacht heeft uitgestaan en deze ’s morgens weer gaat branden, gaan de leidingen uitzetten en veroorzaken zo deze geluiden. Meestal heb je hier overdag minder last van.

Oplossingen:

  1. Geluid te accepteren. Uitzetting is een natuurkundige reactie. Dit kan geen kwaad.
  2. (Muur) beugels van de cv-leidingen iets losdraaien.
  3. Andere (muur) beugels monteren.

Probleem niet verholpen? Neem contact met ons op.

 


Stromingsgeluiden uit de radiatoren

Borrelende radiatorenOorzaak: Dit wordt meestal veroorzaakt door lucht in de installatie. Je hoort dan lucht borrelen in een radiator of het lijkt of je water hoort stromen.

Oplossingen:

  1. Radiatoren ontluchten
    Lukt het ontluchten niet ? Sluit dan alle radiatoren behalve die waar geluid wordt gehoord. Draai die helemaal open!. Zet vervolgens de thermostaat 5 graden hoger dan de huidige kamertemperatuur. Laat de ketel ca. 15 minuten doorbranden. Op deze manier wordt vaak de lucht uit de radiator gedrukt.

  2. Water in de cv-ketel bijvullen.

Probleem niet verholpen? Neem contact met ons op.

 


Brommende of tikkende geluiden uit de cv-ketel

Oorzaak: Dit zijn geluiden die vaak ontstaan door mechanische defecten aan het toestel.

Oplossingen:

  1. Hoge brommende geluiden (net als een stoomboot) als toestel brand. Dit lawaai komt vaak door onbalans in het gasblok (gas lucht verhouding). Hiervoor moet een monteur worden ingeschakeld om het probleem te verhelpen. Als je zeker weet dat het geluid uit het cv-toestel komt, neem dan contact met ons op.
  2. Mechanische onderdelen in de ketel kunnen trillende of brommend geluiden veroorzaken. Mochten de geluiden onlangs zijn ontstaan, dan kan het zijn dat bijvoorbeeld een pomp is vastgelpoen Hiervoor moet een monteur worden ingeschakeld om het probleem te verhelpen. Als je zeker weet dat het geluid uit het cv-ketel komt, neem dan contact met ons op.

Contact
 053-8528500 of
informatie@geas.nl
Zoek een Essent Servicepartner:
Vul je postcode in:


(Via een externe pagina)